Warmtepomp Anerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Anerveen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere factoren. Als je iets verders scrollt check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Anerveen.
warmtepomp-installateur-7788

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Een zeer hoog rendement
 • Flinke subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7788
Netnummer0524 (+31524)
Gasgebruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Anerveen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan velerlei toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anerveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Anerveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker bekijk je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7788).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze pagina check je handige gegevens omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Anerveen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €180,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.600 en €16.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Anerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anerveen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de huidige subsidies krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride variant koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23200Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17600 – €21200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6750Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5000 – €6875Aansluitbaar op CV, vraagt veel stroom
Hybride€2100 – €5800Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Anerveen gebruikt om en nabij 1580 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €205 tot €360. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €200 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€731
Buitenlucht2800kWh€497€234
Bodemwarmte2100kWh€351€380
Hybride1500 kWh + 550 M3€534€197

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Anerveen?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Hardenberg. We hebben het over een een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.hardenberg.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Anerveen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot gemiddeld €3000. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Anerveen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal ong. €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DimplexLAW 14ITR13 KW€2600,-
Stiebel-EltronWWK 220 Electronic (231208)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-025CAWN21 KW€3250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Anerveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan zorg je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!