Warmtepomp Slagharen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Slagharen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €200,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene aspecten. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Slagharen.
warmtepomp-installateur-7776

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7776
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Slagharen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slagharen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Slagharen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via deze website tref jij vandaag nog warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7776).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Bijgaand ontdek je veelzijdige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Slagharen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €19.100. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Slagharen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slagharen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van actuele subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3000. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene zaken als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24200Passief koelen, prijzig
Water-water€14900 – €20100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €6025Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €7425Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2775 – €6450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Slagharen verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €210 tot €315. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€721
Buitenlucht2725kWh€505€216
Bodemwarmte1950kWh€361€361
Hybride1425 kWh + 350 M3€541€180

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Slagharen?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Hardenberg. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.hardenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Slagharen. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €925 en kunnen oplopen tot €2750. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Slagharen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op zo’n €1625.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DAXX16c11 KW€2400,-
Stiebel-EltronWPL 34 (228835)17 KW€2850,-
DaikinERGA06DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S18D****6 KW€1900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Slagharen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!