Warmtepomp Balkbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Balkbrug? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €210,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan ontvang je een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere factoren. Als je iets verders scrollt vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Balkbrug.
warmtepomp-installateur-7707

 • CO2 uitstoot beperken
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige oplossing
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7707
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Balkbrug

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Balkbrug kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Balkbrug? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze website ontdek jij eenvoudig de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7707).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Op deze pagina doorzoek jij omvangrijke info omtrent de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Balkbrug kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €330,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €21.800. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.775 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Balkbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-balkbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het betekent een significant lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €8000. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op specifieke onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26300Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14500 – €20800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5250 – €6900Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €6650Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5950Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Balkbrug gebruikt plusminus 1580 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €280 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €140 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€702
Buitenlucht2725kWh€484€218
Bodemwarmte1650kWh€344€358
Hybride1475 kWh + 600 M3€519€183

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Balkbrug?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Hardenberg. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.hardenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Balkbrug. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €1000 tot ongeveer €2250. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Balkbrug (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je plusminus €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf zo’n €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1720 KW€3800,-
SPRSUNCGK/D-42(L)23 KW€3450,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSX16P50(**)11 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Balkbrug aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!