Warmtepomp Coevorden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Coevorden? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een zuinige en duurzame manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €230,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Coevorden.
warmtepomp-installateur-7741

 • Volledig van het gas af
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7741
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Coevorden

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Coevorden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Coevorden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina check jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7741).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort woning, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna tref jij toepasbare aanbevelingen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Coevorden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €260,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.400 en €18.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.025 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Coevorden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-coevorden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van ISDE subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6700. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27000Veel vermogen, erg duur
Water-water€14700 – €23300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3750 – €6125CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4650 – €6200Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Coevorden gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €250 tot €395. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1250m3€654
Buitenlucht2350kWh€451€203
Bodemwarmte1775kWh€320€334
Hybride1400 kWh + 400 M3€484€170

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Coevorden?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met verschillende mitsen en maren: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Coevorden. Het is een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.coevorden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Coevorden. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €800 tot doorgaans €2000. Interesse naar de juli 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Coevorden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2375.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HidrosLZTi088 KW€2100,-
MAXA Advantixi-MAX 046652 KW€6350,-
ThermiaRobust Eco 3339 KW€5700,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Coevorden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente