Warmtepomp Dedemsvaart

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Dedemsvaart? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal zaken. Hierna bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Dedemsvaart.
warmtepomp-installateur-7701

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7701
Netnummer0523 (+31523)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dedemsvaart

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan allerlei systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dedemsvaart kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dedemsvaart? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk jij veelzijdige leveranciers en installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7701).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Op deze website vind je accurate details ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Dedemsvaart heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €23.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk systeem heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.600 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Dedemsvaart (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dedemsvaart

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De factuur hangt af van velerlei zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €27400Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13800 – €22100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5200 – €6700Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €6025goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2050 – €5250Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dedemsvaart verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Eneco of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €350. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€700
Buitenlucht2350kWh€469€231
Bodemwarmte1975kWh€329€371
Hybride1450 kWh + 475 M3€504€196

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dedemsvaart?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het betreft een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.hardenberg.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dedemsvaart. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 en lopen op tot wel €2650. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dedemsvaart (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1012 KW€3000,-
SPRSUNCGK/D-42(HC)23 KW€3450,-
DaikinERLQ014(**)W1 + EHSH16P50(**)11 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Dedemsvaart aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren is belangrijk voor een aangename leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!