Warmtepomp Gramsbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Gramsbergen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een economische en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Hierna vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Gramsbergen.
warmtepomp-installateur-7783

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilig alternatief
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7783
Netnummer0524 (+31524)
Gasgebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Gramsbergen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn fors wat versies. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gramsbergen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Gramsbergen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website lees je zonder moeite de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7783).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je samengestelde adviezen die gaan over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Gramsbergen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.700 en €13.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.700 en €4.200 bij een verwarmingsmonteur uit Gramsbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gramsbergen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door de hoge subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2600. De factuur wordt vastgesteld door velerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25900Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13100 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6700Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €6375Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2525 – €5000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Gramsbergen gebruikt circa 1580 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €235 tot €360. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €160 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€726
Buitenlucht2675kWh€501€225
Bodemwarmte1800kWh€356€370
Hybride1600 kWh + 475 M3€537€189

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gramsbergen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het gaat om een speciale lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.hardenberg.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Gramsbergen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €500 tot doorgaans €2700. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gramsbergen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze pakweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DimplexLAK 6IMR4 KW€1700,-
Stiebel-EltronWPL 57 A SR (232126)26 KW€3750,-
DaikinERGA04DV* icm EHB(H)(X)04D****6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Gramsbergen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!