Warmtepomp Ommen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Ommen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende aspecten. In het volgende kopje check je praktische info over een warmtepomp kopen in Ommen.
warmtepomp-installateur-7731

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7731
Netnummer0529 (+31529)
Gasgebruik M31660 M3
Stroom-gebruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ommen

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je vindt tal van installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ommen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ommen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker tref jij eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7731).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat neemt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Hierna check jij actuele raadgeving omtrent populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ommen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €215,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €20.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Ommen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ommen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een snelle terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke rekening hangt af van meerdere aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24300Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14600 – €21100Beste rendement
Lucht-lucht€4300 – €6200Relatief voordelig
Lucht-water€4600 – €7125Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2450 – €6550Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ommen gebruikt ong. 1660 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €235 tot €310. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1050m3€718
Buitenlucht2675kWh€467€251
Bodemwarmte2025kWh€323€395
Hybride1375 kWh + 400 M3€503€215

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ommen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Ommen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening via jouw gemeente Ommen. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.ommen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ommen. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €725 tot gemiddeld €3750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ommen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1625.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 35c – 5G3 KW€2800,-
SiracLSQ015RC3 KW€1300,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-M-E-AC 221.A045 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Ommen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee weet je zeker dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente