Warmtepomp Rheeze

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Rheeze? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. In het volgende kopje tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rheeze.
warmtepomp-installateur-7794

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Hogere woningwaarde
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7794
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rheeze

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit verscheidene onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rheeze biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Rheeze? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze website tref jij snel de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7794).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op deze website vind je actuele details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Rheeze kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €170,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €24.000. We differentiëren vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.900 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Rheeze (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rheeze

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Met behulp van interessante subsidies haal je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7200. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op verscheidene factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25000Geen geluid, dure installatie
Water-water€15700 – €25000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5200 – €6800Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6275Koelende functie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2100 – €5750Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Rheeze gebruikt ongeveer 1580 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €225 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €170 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€735
Buitenlucht2450kWh€485€250
Bodemwarmte1850kWh€338€397
Hybride1600 kWh + 525 M3€522€213

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rheeze?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hardenberg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Hardenberg. Het gaat om een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.hardenberg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Rheeze. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €750 tot wel €2900. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Rheeze (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2400.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DUCODucobox WTW2 KW€1500,-
Stiebel-EltronWWK 300 Electronic (231210)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-064CAWN53 KW€6450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Rheeze aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!