Warmtepomp Venebrugge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Venebrugge? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene zaken. Op ons warmtepomp-portaal tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Venebrugge.
warmtepomp-installateur-7792

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7792
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Venebrugge

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Venebrugge kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Venebrugge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in enkele stappen erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7792).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem neemt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand vind je handige toelichtingen m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Venebrugge kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €15.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elke vorm heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.075 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Venebrugge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-venebrugge

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €6300. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2000. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende factoren zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24200Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13000 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4150 – €7475Zeer betaalbaar
Lucht-water€3900 – €7100Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2525 – €6300Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Venebrugge gebruikt ongeveer 1580 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €235 tot €320. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€733
Buitenlucht2350kWh€513€220
Bodemwarmte1600kWh€367€367
Hybride1450 kWh + 525 M3€550€183

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Venebrugge?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw traditionele gasketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Hardenberg. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.hardenberg.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Venebrugge. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €600 tot doorgaans €2500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Venebrugge (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Domusa TeknikDUAL CLIMA 118 KW€2100,-
Stiebel-EltronWWK 300 (74361)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-040CAWN40 KW€5150,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Venebrugge aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!