Warmtepomp Mariënberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Mariënberg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere elementen. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mariënberg.
warmtepomp-installateur-7692

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verkoeling in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7692
Netnummer0523 (+31523)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mariënberg

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mariënberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Mariënberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door de warmtepomp-vergelijker vind je veelzijdige warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7692).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Bijgaand lees jij veelzijdige raadgeving over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Mariënberg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.700 en €24.800. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.075 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Mariënberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marienberg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Gelukkig, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs hangt af van meerdere onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27400Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€13700 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €7100Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €6175Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2625 – €6050Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Mariënberg gebruikt plusminus 1580 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €210 tot €300. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €185 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€695
Buitenlucht2550kWh€473€222
Bodemwarmte1650kWh€334€361
Hybride1500 kWh + 525 M3€507€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Mariënberg?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalmitsen en maren: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario is er een optie voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.hardenberg.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Mariënberg. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €575 tot ongeveer €3350. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Mariënberg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je plusminus €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf circa €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-L Opti 1011 KW€2900,-
SPRSUNCGK/C-18 (T)10 KW€2150,-
DaikinERLQ008(**)V + EHSXB08P50(**)6 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Mariënberg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!