Warmtepomp Holtheme

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Holtheme? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Hierna ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Holtheme.
warmtepomp-installateur-7787

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Weinig storingen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Holtheme

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit diverse systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holtheme kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Holtheme? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze website lees je eenvoudig warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7787).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als type woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat haalt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze website lees je praktische details aangaande actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Holtheme heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.100 en €21.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Holtheme (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holtheme

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door een interessante subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23100Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€15800 – €22900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4050 – €7225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4700 – €7475Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5700Niet volledig van het gas af

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Holtheme gebruikt grofweg 1580 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €270 tot €350. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €165 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1075m3€730
Buitenlucht2675kWh€489€241
Bodemwarmte1950kWh€343€387
Hybride1400 kWh + 525 M3€526€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Holtheme?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor de interessante groene lening in de regio Hardenberg. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.hardenberg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Holtheme. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot doorgaans €2350. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Holtheme (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DimplexLAW 9IMR6 KW€1900,-
Stiebel-EltronWM 300 (185350)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-021CAWN20 KW€3150,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Holtheme aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!