Warmtepomp Collendoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Collendoorn? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Op deze pagina ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Collendoorn.
warmtepomp-installateur-7798

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7798
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Collendoorn

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Collendoorn biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Collendoorn? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je vandaag nog installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7798).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de volgende paragraaf tref jij omvangrijke toelichtingen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Collendoorn kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €325,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €13.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft zijn eigen pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.125 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Collendoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-collendoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6000. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2700. De factuur is gebaseerd op meerdere facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€15300 – €20200Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €6550Werkt ook als een airco
Lucht-water€4750 – €6800Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2825 – €6500Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Collendoorn verbruikt grofweg 1580 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €400. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€739
Buitenlucht2550kWh€517€222
Bodemwarmte2025kWh€370€370
Hybride1325 kWh + 525 M3€554€185

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Collendoorn?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Hardenberg. Dit is een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.hardenberg.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Collendoorn. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €650 tot gemiddeld €2050. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Collendoorn (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1550.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf om en nabij €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
EcensySBW 909 KW€2800,-
Stiebel-EltronWWK 301 Electronic Sol (233584)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-032CAWP27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Collendoorn aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!