Warmtepomp Twenterand

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Twenterand? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal zaken. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Twenterand.
warmtepomp-installateur-7676

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcodegebied7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Twenterand

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden verscheidene versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Twenterand kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Twenterand? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je in korte tijd erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7676).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind jij praktische toelichtingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Twenterand kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €17.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke vorm heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Twenterand (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-twenterand

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het leidt tot een significant lagere energierekening. Dankzij een hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €25100Passief koelen, prijzig
Water-water€17500 – €22300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4150 – €7275Eenvoudige installatie
Lucht-water€4100 – €7350Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2725 – €6600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Twenterand gebruikt pakweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €315. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €130 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€724
Buitenlucht2425kWh€471€253
Bodemwarmte2000kWh€326€398
Hybride1575 kWh + 400 M3€507€217

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Twenterand?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Dit systeem wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Twenterand?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Twenterand. Het gaat om een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.twenterand.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Twenterand. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot doorgaans €3600. Informeren naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Twenterand (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze om en nabij €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf plusminus €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 55c – 5G5 KW€2800,-
SmartHeatClassic-i 008 BWi8 KW€2800,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A1611 KW€2400,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Twenterand aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente