Warmtepomp Lutten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Lutten? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Lutten.
warmtepomp-installateur-7775

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Relatief weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7775
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lutten

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er is keuze uit verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lutten kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lutten? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze pagina bekijk je zonder moeite de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7775).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand lees je uitgebreide aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Lutten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de potentiële besparing ligt op €280,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €19.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.250 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Lutten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lutten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €7600. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2100. De factuur wordt berekend door allerlei variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €28000Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13100 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5150 – €7150Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4800 – €6200Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €5350Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lutten verbruikt pakweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing schatten we op €270 tot €385. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €195 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€720
Buitenlucht2625kWh€497€223
Bodemwarmte1800kWh€353€367
Hybride1300 kWh + 550 M3€533€187

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lutten?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Hardenberg. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.hardenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Lutten. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €650 en kunnen oplopen tot €3500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lutten (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze plusminus €1675.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DAXX11c8 KW€2100,-
Stiebel-EltronWPL 33 HT (229938)11 KW€2250,-
DaikinERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S18D****6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Lutten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee verhinder je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!