Warmtepomp Heemserveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Heemserveen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Hierna lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Heemserveen.
warmtepomp-installateur-7796

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7796
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Heemserveen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse systemen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heemserveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Heemserveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van onze tool ontdek je eenvoudig installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7796).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hierna doorzoek jij samengestelde details met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Heemserveen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.100 en €18.100. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.100 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Heemserveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heemserveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt getekend door verscheidene facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24900Veel besparen, prijzig
Water-water€17900 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4150 – €6100Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3550 – €7175goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2225 – €6650Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heemserveen verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Eneco of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €220 tot €310. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €175 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€737
Buitenlucht2400kWh€501€236
Bodemwarmte1600kWh€354€383
Hybride1525 kWh + 375 M3€538€199

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heemserveen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening in de regio Hardenberg. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.hardenberg.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Heemserveen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €875 tot doorgaans €3200. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Heemserveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergoeden ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EcensySBW 454 KW€2800,-
Stiebel-EltronWWK 300 PV (231103)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-021CAWP20 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Heemserveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!