Warmtepomp Den Velde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Den Velde? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een voordelige en ecologische wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart al snel €175,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Den Velde.
warmtepomp-installateur-7786

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Relatief weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7786
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Den Velde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit tientallen systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Velde kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Den Velde? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website tref je zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7786).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop check jij waardevolle info ten aanzien van de type warmtepompenen wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Den Velde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €340,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €24.400. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Den Velde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-velde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels actuele subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs hangt af van verschillende randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26400Veel besparen, hoge investering
Water-water€17900 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5150 – €6300Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €7350Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2550 – €6600Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Den Velde verbruikt pakweg 1580 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing ligt tussen de €280 tot €375. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €150 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1000m3€729
Buitenlucht2350kWh€481€248
Bodemwarmte1950kWh€335€394
Hybride1500 kWh + 375 M3€518€211

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Den Velde?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Hardenberg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via de gemeente Hardenberg. Kort gezegd een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.hardenberg.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Den Velde. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €800 tot gemiddeld €2450. Interesse naar de actuele subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Den Velde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DimplexLAW 6IMR4 KW€1700,-
Stiebel-EltronLWA 252 Sol (74265)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-016CAWN16 KW€2750,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Den Velde aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!