Warmtepomp Brucht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Brucht? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende factoren. Hierna tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Brucht.
warmtepomp-installateur-7696

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7696
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Brucht

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden meerdere systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brucht kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Brucht? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van deze pagina check jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7696).
 2. Specificeer de woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij bruikbare details die gaan over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Brucht kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.200 en €16.400. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.575 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Brucht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brucht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via lucratieve subsidies heb jij een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De eindfactuur wordt mede bepaald door meerdere aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €24400Veel besparen, erg duur
Water-water€14000 – €20200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5250 – €7300Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4850 – €6275Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2175 – €5350Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Brucht gebruikt pakweg 1580 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €350. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €180 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€699
Buitenlucht2650kWh€461€238
Bodemwarmte1725kWh€322€377
Hybride1575 kWh + 500 M3€496€203

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Brucht?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Hardenberg. Het betreft een speciaal soort lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.hardenberg.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Brucht. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot doorgaans €2400. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Brucht (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je om en nabij €1525.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€150, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-L Opti Pro+ 89 KW€2800,-
SPRSUNCGK/D-4223 KW€3450,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSXB16P50(**)9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Brucht aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik komt voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!