Warmtepomp Radewijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Radewijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Op deze pagina ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Radewijk.
warmtepomp-installateur-7791

 • Geen fossiele brandstoffen
 • In de zomer een koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcodegebied7791
Netnummer0523 (+31523)
Gasgebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Radewijk

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit verscheidene onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Radewijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Radewijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via warmtepomprevolutie.nl ontdek jij in korte tijd erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7791).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hierna check je waardevolle gegevens inzake de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Radewijk kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €300,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €15.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.000 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Radewijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-radewijk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €7100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. De totaalprijs wordt vastgesteld door velerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26000Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13300 – €20400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6100Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4400 – €7100Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €5000Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Radewijk gebruikt circa 1580 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €225 tot €390. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1175m3€732
Buitenlucht2550kWh€505€227
Bodemwarmte1850kWh€359€373
Hybride1350 kWh + 375 M3€542€190

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Radewijk?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt samen met jouw normale CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.hardenberg.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Radewijk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €1000 tot maar liefst €2150. Informeren naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Radewijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ong. €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf pakweg €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Domusa TeknikDUAL CLIMA 85 KW€1800,-
Stiebel-EltronWWK 221 Electronic (230949)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-032CAWN27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij is er een actueel stappenplan van de warmteservice Radewijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!