Warmtepomp Ane

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Ane? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €305,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene zaken. Verderop vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ane.
warmtepomp-installateur-7784

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Constante verwarming van de woning
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilig alternatief
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7784
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ane

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ane kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Ane? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van deze pagina ontdek jij binnen enkele minuten leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7784).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Hierna lees jij omvangrijke informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Ane heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €16.700. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een betaalbare manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.025 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Ane (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ane

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Echter, het betekent veel lagere gaskosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €24400Veel besparen, hoge investering
Water-water€15400 – €20600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6550Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4000 – €7225Totaaloplossing, hoog stroomgebruik
Hybride€2125 – €6050Ook voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ane gebruikt circa 1580 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €205 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €175 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1075m3€727
Buitenlucht2475kWh€509€218
Bodemwarmte2000kWh€364€364
Hybride1550 kWh + 600 M3€545€182

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ane?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardenberg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Hardenberg. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.hardenberg.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Ane. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €525 tot ongeveer €3000. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ane (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1600.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DimplexLAK 9IMR6 KW€1900,-
Stiebel-EltronLWA 100 (221470)0 KW€1100,-
DaikinERGA06DV* icm EHB(H)(X)08D****6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Ane aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!