Warmtepomp Schuinesloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Schuinesloot? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Schuinesloot.
warmtepomp-installateur-7777

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Verwarmen en koelen
 • Je woning van het gas af
 • Waardevermeerdering huis
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7777
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schuinesloot

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schuinesloot kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Schuinesloot? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Op basis van deze pagina ontdek je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7777).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje bekijk jij samengestelde toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Schuinesloot kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €18.900. We differentiëren vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Schuinesloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schuinesloot

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Middels de hoge subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6200. Het hybride systeem is er vanaf €3500. De factuur wordt gecalculeerd door verschillende randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25000Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13300 – €22100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €7225Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3850 – €7050Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €5150Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schuinesloot gebruikt grofweg 1580 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Delta of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €210 tot €335. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €165 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€722
Buitenlucht2400kWh€469€253
Bodemwarmte1650kWh€325€397
Hybride1350 kWh + 350 M3€505€217

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Schuinesloot?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een aantalrandvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Hardenberg. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.hardenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schuinesloot. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €975 en kunnen oplopen tot €1500. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schuinesloot (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze pakweg €1650.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€175, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DimplexDHW3000 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 47 (228836)23 KW€3600,-
DaikinERGA08DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S18D****8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Schuinesloot aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!