Warmtepomp Hoogenweg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Hoogenweg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Hoogenweg.
warmtepomp-installateur-7793

 • Zet het milieu op 1
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7793
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hoogenweg

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn flink wat installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoogenweg kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hoogenweg? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker tref jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7793).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand lees jij waardevolle info met betrekking tot actuele warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hoogenweg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €12.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.200 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Hoogenweg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoogenweg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een korte terugverdientijd. 0is er vanaf €6400. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €27400Veel besparen, relatief duur
Water-water€13400 – €20100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6025Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5350 – €6250Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2950 – €6450Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hoogenweg gebruikt plusminus 1580 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €270 tot €335. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €155 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€734
Buitenlucht2650kWh€477€257
Bodemwarmte1900kWh€330€404
Hybride1550 kWh + 475 M3€514€220

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hoogenweg?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen een paar randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Hardenberg. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.hardenberg.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Hoogenweg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €825 en lopen op tot wel €2050. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Hoogenweg (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1550.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Domusa TeknikDUAL CLIMA 1611 KW€2400,-
Stiebel-EltronWWK 300 Sol (74362)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-050CAWN42 KW€5350,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Hoogenweg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!