Warmtepomp Bruchterveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Bruchterveld? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een voordelige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €230,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei elementen. Verderop ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bruchterveld.
warmtepomp-installateur-7695

 • Minder CO-2 belasting
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Bruchterveld

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verscheidene installaties. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bruchterveld kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Bruchterveld? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check je in korte tijd de beste installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7695).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In het volgende stukje lees je praktische toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bruchterveld heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.000 en €22.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.150 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Bruchterveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bruchterveld

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Maar, het betekent veel minder stookkosten. D.m.v. lucratieve subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke investering is afhankelijk van specifieke variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €28000Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €21100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4100 – €7475Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5300 – €7025goede performance, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Bruchterveld gebruikt pakweg 1580 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing ligt tussen de €265 tot €375. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €190 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€698
Buitenlucht2425kWh€454€244
Bodemwarmte1700kWh€314€384
Hybride1300 kWh + 400 M3€489€209

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bruchterveld?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Hij is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardenberg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Hardenberg. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.hardenberg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bruchterveld. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot wel €2200. Interesse naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Bruchterveld (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2125.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DanfossDHP-L Opti Pro+ 67 KW€2800,-
SPRSUNCGK/C-22 (T)11 KW€2250,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSX16P50(**)9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Bruchterveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!