Warmtepomp Diffelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Diffelen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame oplossing om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Verderop vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Diffelen.
warmtepomp-installateur-7795

 • Een duurzame oplossing
 • Verwarmen en koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijke installatie
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7795
Netnummer0523 (+31523)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Diffelen

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diffelen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Diffelen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze tool vind jij in enkele stappen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7795).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje ontdek je veelzijdige info inzake actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Diffelen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €4.000 en €15.500. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.850 en €6.425 bij een verwarmingsmonteur uit Diffelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diffelen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels een royale subsidie geniet je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. Het prijskaartje wordt getekend door diverse aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25700Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€16600 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6150Kan ook als airco werken
Lucht-water€4100 – €6325Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2100 – €6050Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Diffelen gebruikt pakweg 1580 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €225 tot €340. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €125 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€736
Buitenlucht2375kWh€493€243
Bodemwarmte1750kWh€346€390
Hybride1375 kWh + 375 M3€530€206

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Diffelen?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het betreft een interessante lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.hardenberg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Diffelen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot plusminus €2750. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Diffelen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergoeden ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je om en nabij €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DUCODucoBox Eco3 KW€1600,-
Stiebel-EltronWWK 300 Electronic Sol (233583)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-016CAWP16 KW€2750,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Diffelen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!