Warmtepomp Tubbergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Tubbergen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere factoren. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Tubbergen.
warmtepomp-installateur-7651

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcodegebied7651
Netnummer0546 (+31546)
Gasgebruik M31830 M3
Stroom-verbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Tubbergen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tubbergen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Tubbergen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker check je snel installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7651).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand tref jij accurate details over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Tubbergen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €185,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €13.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale HR-ketel. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.900 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Tubbergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tubbergen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €5600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels diverse onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €23300Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€17300 – €20300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4500 – €6975Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3600 – €7450Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2275 – €5800Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Tubbergen gebruikt circa 1830 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energie aanbieder als Eneco of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €185 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€723
Buitenlucht2500kWh€506€217
Bodemwarmte1700kWh€362€362
Hybride1525 kWh + 425 M3€542€181

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Tubbergen?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalmitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Tubbergen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Tubbergen. Het betreft een tijdelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.tubbergen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Tubbergen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €975 en lopen op tot wel €2000. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tubbergen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 55i – 5G5 KW€2800,-
SiracLSQ10RW26 KW€4400,-
ViessmannVitocal 222-A AWOT-E-AC 221.A1310 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Tubbergen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente