Warmtepomp Kloosterhaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Kloosterhaar? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €260,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Op deze pagina check je verdere details over een warmtepomp kopen in Kloosterhaar.
warmtepomp-installateur-7694

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7694
Netnummer0523 (+31523)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Kloosterhaar

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verschillende oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Kloosterhaar heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt het verblijf en biedt advies op maat. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Kloosterhaar? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool bekijk jij zonder problemen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7694).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees je accurate adviezen die gaan over actuele warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Kloosterhaar kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.500 en €20.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.400 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Kloosterhaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-kloosterhaar

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op flink lagere energiekosten. Met behulp van een royale subsidie haal jij een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €8000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De factuur hangt af van verscheidene facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24800Passief koelen, hoge investering
Water-water€17900 – €21700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4000 – €6400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3500 – €6550Krachtige oplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2925 – €5100Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Kloosterhaar verbruikt ongeveer 1580 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €205 tot €400. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €145 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€697
Buitenlucht2750kWh€488€209
Bodemwarmte1775kWh€349€349
Hybride1350 kWh + 525 M3€523€174

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Kloosterhaar?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem is actief naast jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Hardenberg. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.hardenberg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Kloosterhaar. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 en kunnen oplopen tot €2250. Informeren naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Kloosterhaar (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op pakweg €1800.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DanfossDHP-L Opti 1619 KW€3700,-
SPRSUNCGK/C-22 (HC)11 KW€2250,-
DaikinERLQ011(**)W1 + EHSHB16P50(**)9 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Kloosterhaar aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!