Warmtepomp Rheezerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rheezerveen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere elementen. Op deze pagina check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Rheezerveen.
warmtepomp-installateur-7797

 • Draag bij aan een milieu
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode-regio7797
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Rheezerveen

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rheezerveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Rheezerveen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door warmtepomprevolutie.nl vind jij waardevolle (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7797).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Onderstaand lees jij handige details ten aanzien van actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Rheezerveen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.900 en €20.600. We spreken over vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk type heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Rheezerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rheezerveen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6400. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14900 – €21800Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4200 – €7450Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €6100Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €5900Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Rheezerveen gebruikt ongeveer 1580 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energie aanbieder als Greenchoice of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing schommelt tussen €210 tot €330. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €180 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€738
Buitenlucht2750kWh€509€229
Bodemwarmte1625kWh€362€376
Hybride1425 kWh + 400 M3€546€192

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rheezerveen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de regio Hardenberg. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.hardenberg.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Rheezerveen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot plusminus €1800. Informeren naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Rheezerveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EcensySBW 606 KW€2800,-
Stiebel-EltronWWK 301 Electronic (230950)0 KW€1250,-
DaikinEWYQ-025CAWP21 KW€3250,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rheezerveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!