Warmtepomp De Krim

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in De Krim? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en duurzame oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende aspecten. Op onze website ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Krim.
warmtepomp-installateur-7781

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7781
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Krim

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Krim kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in De Krim? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij moeiteloos erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7781).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek jij omvangrijke informatie m.b.t. populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in De Krim kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €305,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €14.700. We spreken over 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft relevante voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.175 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit De Krim (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-krim

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Door middel van een royale subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €7300. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2600. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verschillende zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23000Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€16200 – €21400Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3900 – €7125goede performance, buitenunit in zicht
Hybride€2900 – €5550Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in De Krim gebruikt ongeveer 1580 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Essent of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €210 tot €345. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €155 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€725
Buitenlucht2375kWh€493€232
Bodemwarmte1625kWh€348€377
Hybride1325 kWh + 475 M3€529€196

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in De Krim?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Hij werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Hardenberg. Het is een unieke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.hardenberg.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Krim. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €775 tot plusminus €1750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Krim (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1725.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DimplexDHW300D+0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 47 A SR (232125)23 KW€3600,-
DaikinERGA08DV* icm EHV(H)(X)(Z)08S23D****8 KW€2100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice De Krim aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren leidt tot een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!