Warmtepomp Dalfsen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Dalfsen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en ecologische manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €280,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Dalfsen.
warmtepomp-installateur-7720

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hogere woningwaarde
 • Lange levensduur

ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode-regio7720
Netnummer0529 (+31529)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dalfsen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit allerlei producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalfsen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Dalfsen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door onze vergelijker bekijk jij waardevolle installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7720).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Verderop check je actuele gegevens omtrent de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Dalfsen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.700 en €19.100. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.850 en €6.725 bij een verwarmingsmonteur uit Dalfsen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalfsen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door interessante subsidies behaal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7100. Een hybride variant is er vanaf €2900. De totaalprijs kan men berekenen met velerlei facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26600Geen geluid, prijzig
Water-water€16100 – €23500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5050 – €6150Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4650 – €6025Koelende functie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2600 – €5250Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Dalfsen consumeert circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €310. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €195 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€706
Buitenlucht2350kWh€459€247
Bodemwarmte1650kWh€318€388
Hybride1375 kWh + 425 M3€494€212

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dalfsen?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere zaken: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat is actief naast jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Dalfsen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening via jouw gemeente Dalfsen. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.dalfsen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Dalfsen. De omvang van de subsidie heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot ongeveer €2300. Interesse naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dalfsen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze pakweg €1750.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Itho DaalderopWPU 3CO ETECK (03-00171)3 KW€2800,-
SinclairSWH-15/190T20 KW€1100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M-E-AC 201.A065 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dalfsen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dalfsen (kern), Dalfsen – buitengebied, Oudleusen, Hoonhorst, Lenthe-2, Kluinhaar, Lemelerveld, Leusenerveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente