Warmtepomp Anevelde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Anevelde? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Anevelde.
warmtepomp-installateur-7785

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7785
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Anevelde

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anevelde kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Anevelde? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij onze tool bekijk jij vandaag nog erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7785).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder vind je uitgebreide informatie inzake de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Anevelde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.800 en €24.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.650 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Anevelde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anevelde

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de huidige subsidies haal je een goede terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €7200. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €3500. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verschillende onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24900Veel besparen, erg duur
Water-water€13100 – €21700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4550 – €6775CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4250 – €6400Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2175 – €5200Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Anevelde gebruikt ongeveer 1580 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€728
Buitenlucht2500kWh€473€255
Bodemwarmte2100kWh€328€400
Hybride1425 kWh + 400 M3€510€218

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Anevelde?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Hardenberg. Het gaat om een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.hardenberg.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Anevelde. Hoeveel je krijgt hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot plusminus €3100. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Anevelde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DimplexLAK 14ITR13 KW€2600,-
Stiebel-EltronLWA 252 (74264)0 KW€1250,-
DaikinERGA08DV* icm EHB(H)(X)08D****8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Anevelde aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!