Warmtepomp Loozen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Loozen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Loozen.
warmtepomp-installateur-7778

 • CO2 uitstoot beperken
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Klaar voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Hoge subsidie

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Loozen

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit diverse onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Loozen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Loozen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website vergelijk je veelzijdige (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7778).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje lees je veelzijdige gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Loozen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €22.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.600 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Loozen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-loozen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door middel van ISDE subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2300. De eindfactuur wordt getekend door diverse onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26600Geen buitenunit, erg duur
Water-water€14200 – €24800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6250Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5000 – €6325Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2225 – €5700Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Loozen gebruikt ongeveer 1580 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €265 tot €360. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€723
Buitenlucht2425kWh€477€246
Bodemwarmte1800kWh€333€390
Hybride1425 kWh + 550 M3€513€210

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Loozen?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Hardenberg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening in de gemeente Hardenberg. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.hardenberg.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaliter is er de ISDE-subsidie Loozen. De omvang van de subsidie komt tot stand door energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot plusminus €3250. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Loozen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1650.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DimplexDHW300+0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPL 57 (228837)26 KW€3750,-
DaikinERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S23D****6 KW€1900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Loozen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!