Warmtepomp Dongeradeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Dongeradeel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Dongeradeel.
warmtepomp-installateur-9101

 • Kies voor duurzame warmte
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dongeradeel

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dongeradeel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Dongeradeel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je moeiteloos warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9101).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna doorzoek jij handige raadgeving inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Dongeradeel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en de potentiële besparing ligt op €330,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.800 en €16.300. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.550 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Dongeradeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dongeradeel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels een flinke subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €7300. Een hybride variant is al op de markt vanaf €2400. De totaalprijs is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25100Hoge besparing, dure installatie
Water-water€15700 – €20300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4800 – €6875CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4200 – €7050Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2725 – €5250Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dongeradeel verbruikt om en nabij 1490 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €250 tot €380. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €125 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€674
Buitenlucht2375kWh€438€236
Bodemwarmte1875kWh€303€371
Hybride1375 kWh + 600 M3€472€202

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Dongeradeel?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden een aantalrandvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De pomp werkt samen met jouw reguliere HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Dongeradeel. Het betreft een interessante lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dongeradeel. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot gemiddeld €2850. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Dongeradeel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ong. €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-070UCSDP + AHM-070UXCSAPA37 KW€1850,-
MDVMHA-V10W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B10 KW€2150,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 10kw8 KW€2100,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Dongeradeel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een gezond wooncomfort zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente