Warmtepomp Ee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Ee? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een economische en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Op ons warmtepomp-portaal check jij meer info over een warmtepomp kopen in Ee.
warmtepomp-installateur-9131

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een zeer hoog rendement
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9131
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ee

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Je vindt diverse oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ee kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Ee? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van onze website vind je waardevolle installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9131).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je praktische toelichtingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Ee kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €12.100. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Ee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ee

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2000. De uiteindelijke investering wordt bepaald door velerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €24300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€17200 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€3900 – €6500Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5400 – €6825Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2250 – €5750Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Ee verbruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier als Engie of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €205 tot €385. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €130 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2550kWh€477€245
Bodemwarmte1725kWh€332€390
Hybride1425 kWh + 550 M3€513€209

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ee?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze voorwaarden: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dongeradeel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Dongeradeel. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ee. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot plusminus €1700. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ee (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze plusminus €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij circa €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 010HL9 KW€2800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D086 KW€1900,-
GallettiLCX 072HS51 KW€6400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierna is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Ee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een gezonde leefomgeving zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!