Warmtepomp Oosternijkerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Oosternijkerk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oosternijkerk.
warmtepomp-installateur-9137

 • Een verantwoorde keuze
 • Constante temperatuur
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9137
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosternijkerk

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit meerdere versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosternijkerk kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Oosternijkerk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk je moeiteloos leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9137).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Bijgaand tref je bruikbare adviezen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oosternijkerk kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €350,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €14.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.025 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Oosternijkerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosternijkerk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. een flinke subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6600. Het hybride systeem is er vanaf €2800. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van diverse facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €26800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €21200Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €6900Eenvoudige installatie
Lucht-water€4750 – €6200Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2525 – €5900Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Oosternijkerk gebruikt om en nabij 1490 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €280 tot €330. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €150 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€728
Buitenlucht2725kWh€480€248
Bodemwarmte2100kWh€335€393
Hybride1600 kWh + 500 M3€517€211

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosternijkerk?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening via de gemeente Dongeradeel. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.dongeradeel.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oosternijkerk. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot doorgaans €2550. Informeren naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oosternijkerk (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMCW 027HL24 KW€4200,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D086 KW€1900,-
GallettiLCX 072HL48 KW€6100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Oosternijkerk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!