Warmtepomp Raard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Raard? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €190,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Hierna lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Raard.
warmtepomp-installateur-9155

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9155
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Raard

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Raard kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Raard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze vergelijker check jij snel verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9155).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Raard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €23.200. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.450 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Raard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-raard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6800. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke investering is gebaseerd op verschillende factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €25200Hoge besparing, relatief duur
Water-water€16700 – €21500Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €7400Relatief lage investering
Lucht-water€4400 – €6100Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2175 – €5500Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Raard verbruikt ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €230 tot €330. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €130 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€741
Buitenlucht2525kWh€496€245
Bodemwarmte1875kWh€348€393
Hybride1550 kWh + 475 M3€534€207

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Raard?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het apparaat werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het gaat om een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.dongeradeel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Raard. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €525 en kunnen oplopen tot €2300. Benieuwd naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Raard (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ong. €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiENX033WL30 KW€4800,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E-AC 221.C108 KW€2100,-
GallettiLCX 104HQ70 KW€8300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Raard aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!