Warmtepomp Lioessens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Lioessens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €335,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Lioessens.
warmtepomp-installateur-9134

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Comfortabel leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9134
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lioessens

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tientallen oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lioessens biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Lioessens? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij eenvoudig de beste installateurs uit jouw streek. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9134).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de paragraaf hierna vind je samengestelde toelichtingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Lioessens heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.400 en €20.200. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.300 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Lioessens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lioessens

Plaatsen in de buurt:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. Middels de hoge subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. 0is er vanaf €6300. Een hybride oplossing is er vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door velerlei factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24400Hoge besparing, erg duur
Water-water€17900 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4150 – €7425Eenvoudige installatie
Lucht-water€4350 – €7425Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2225 – €5700Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Lioessens gebruikt ongeveer 1490 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €250 tot €330. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €200 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€725
Buitenlucht2675kWh€500€225
Bodemwarmte2000kWh€355€370
Hybride1550 kWh + 425 M3€537€189

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lioessens?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een paar randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij de gemeenten Dongeradeel. We hebben het over een een tijdelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lioessens. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €1700. Informeren hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lioessens (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf ong. €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 018HL16 KW€3400,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D1310 KW€2300,-
GallettiLCX 042HL33 KW€4600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Lioessens aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Daarmee zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!