Warmtepomp Hantumeruitburen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hantumeruitburen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je meer info over een warmtepomp kopen in Hantumeruitburen.
warmtepomp-installateur-9146

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9146
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hantumeruitburen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hantumeruitburen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Hantumeruitburen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels deze website doorzoek jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9146).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina check jij uitgebreide raadgeving over populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hantumeruitburen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.900 en €24.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Hantumeruitburen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hantumeruitburen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een fors lagere energierekening. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride variant is al op de markt vanaf €1900. Het prijskaartje is gebaseerd op meerdere factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23500Passief koelen, erg duur
Water-water€16600 – €24100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €7200Relatief lage investering
Lucht-water€4800 – €6375Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2025 – €5450Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hantumeruitburen verbruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Essent of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €230 tot €355. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €135 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€734
Buitenlucht2425kWh€484€250
Bodemwarmte1875kWh€338€396
Hybride1400 kWh + 550 M3€521€213

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hantumeruitburen?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Dongeradeel. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Hantumeruitburen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €900 en kunnen oplopen tot €3950. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hantumeruitburen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) verstrekken ze ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij zo’n €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiENE040HL37 KW€5500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E 221.C086 KW€1900,-
GallettiLCX 052HQ36 KW€4900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hantumeruitburen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!