Warmtepomp Moddergat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Moddergat? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €195,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan diverse facetten. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Moddergat.
warmtepomp-installateur-9142

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9142
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Moddergat

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Moddergat biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Moddergat? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze website vergelijk je direct warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9142).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek jij toepasbare toelichtingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Moddergat kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm tapwater met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.600 en €23.700. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.175 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Moddergat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-moddergat

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (maart 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs krijg jij een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €7500. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door velerlei facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €25100Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13600 – €23100Ook koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6650Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €6025Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2675 – €5650Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Moddergat gebruikt plusminus 1490 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €350. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€731
Buitenlucht2600kWh€504€227
Bodemwarmte2025kWh€358€373
Hybride1425 kWh + 450 M3€541€190

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Moddergat?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende eisen: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Dongeradeel. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.dongeradeel.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Moddergat. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €3000. Informeren hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Moddergat (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1700.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij ongeveer €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMCW 005HLM5 KW€2800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E-AC 201.D1310 KW€2300,-
GallettiLCX 092HL63 KW€7600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Moddergat aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!