Warmtepomp Jouswier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Jouswier? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Hierna bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Jouswier.
warmtepomp-installateur-9124

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9124
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Jouswier

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je hebt keuze uit allerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jouswier kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Jouswier? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website vergelijk je veelzijdige warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9124).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl lees jij praktische details die gaan over de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Jouswier kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.700 en €17.000. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.400 en €5.975 bij een verwarmingsmonteur uit Jouswier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jouswier

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels actuele subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7900. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €23800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€16500 – €20600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €6700Eenvoudige installatie
Lucht-water€4000 – €7125Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2725 – €6200Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Jouswier verbruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €255 tot €350. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €140 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€720
Buitenlucht2550kWh€504€216
Bodemwarmte1775kWh€360€360
Hybride1375 kWh + 450 M3€540€180

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Jouswier?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden een aantalvereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Dongeradeel. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Jouswier. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies variëren van €1000 tot gemiddeld €3100. Benieuwd naar de maximale subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Jouswier (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ongeveer €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij zo’n €2325.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMCW 005HL5 KW€2800,-
ViessmannVitocal 300-A AWCI-AC 301.A097 KW€2000,-
GallettiSCX082HS60 KW€7150,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Jouswier aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!