Warmtepomp Hiaure

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Hiaure? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hiaure.
warmtepomp-installateur-9148

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beschikt over koelende functie
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9148
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hiaure

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hiaure kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Hiaure? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker tref je zonder moeite installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9148).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je samengestelde informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hiaure kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en je bespaart al snel €170,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €21.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale gasketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Hiaure (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hiaure

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door interessante subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7000. Een hybride oplossing is er vanaf €3500. De uiteindelijke investering wordt berekend door meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23000Veel besparen, hoge investering
Water-water€17300 – €21500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5100 – €6725Verwarmen en koelen
Lucht-water€3550 – €6225Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2875 – €5450Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Hiaure gebruikt grofweg 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een energiemaatschappij als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar komt uit tussen de €255 tot €345. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €170 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€736
Buitenlucht2775kWh€500€236
Bodemwarmte1875kWh€353€383
Hybride1500 kWh + 600 M3€537€199

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hiaure?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.dongeradeel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Hiaure. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €750 tot wel €2450. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hiaure (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1775.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ong. €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiENX012HL11 KW€2900,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E 221.C109 KW€2200,-
GallettiLCX 072HQ46 KW€5900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Hiaure aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!