Warmtepomp Holwerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Holwerd? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Holwerd.
warmtepomp-installateur-9151

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9151
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Holwerd

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holwerd kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Holwerd? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via de warmtepomp-vergelijker lees jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9151).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Verderop lees je accurate aanbevelingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Holwerd heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.700 en €24.200. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type haalt warmte uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.375 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Holwerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holwerd

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in januari 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2400. Het prijskaartje is afhankelijk van verscheidene zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25200Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13100 – €22900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7100Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4350 – €6925goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2525 – €5700Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Holwerd gebruikt circa 1490 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar fluctueert tussen de €235 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €195 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€737
Buitenlucht2350kWh€509€228
Bodemwarmte1750kWh€361€376
Hybride1425 kWh + 500 M3€545€192

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Holwerd?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. We hebben het over een een speciale lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Holwerd. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot maar liefst €3650. Benieuwd hoeveel subsidie je in januari 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Holwerd (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze plusminus €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2475.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€100, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiENX012WL11 KW€2900,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E 221.C1310 KW€2300,-
GallettiLCX 082HQ53 KW€6600,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Holwerd aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!