Warmtepomp Tytsjerksteradiel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Tytsjerksteradiel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Tytsjerksteradiel.
warmtepomp-installateur-9091

 • Een energieneutrale woning
 • In de zomer een koelende functie
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige en regelbare warmte
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTytsjerksteradiel
Postcode9091
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31560 M3
Stroom-verbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Tytsjerksteradiel

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tytsjerksteradiel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Tytsjerksteradiel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze website tref je eenvoudig de beste installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9091).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Op deze website check jij bruikbare adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Tytsjerksteradiel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €10.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.700 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Tytsjerksteradiel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tytsjerksteradiel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6400. Een hybride opstelling is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs hangt af van specifieke onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €24400Passief koelen, prijzig
Water-water€13900 – €21100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3750 – €6025Zeer betaalbaar
Lucht-water€5100 – €6450Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2850 – €6750Zeer betaalbaar

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Tytsjerksteradiel verbruikt ong. 1560 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energiemaatschappij als Eneco of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €205 tot €335. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €180 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€685
Buitenlucht2575kWh€480€206
Bodemwarmte1775kWh€343€343
Hybride1425 kWh + 350 M3€514€171

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Tytsjerksteradiel?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw huidige CV-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Tytsjerksteradiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten Tytsjerksteradiel. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.tytsjerksteradiel.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Tytsjerksteradiel. Hoeveel je krijgt heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot doorgaans €3950. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Tytsjerksteradiel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+260L4 KW€1700,-
MDVMHC-V14W/D2N113 KW€2600,-
ThermorAeromax Premium V4 270L C0 KW€1250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Tytsjerksteradiel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op stroom. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Burgum, Aldtsjerk, Mûnein, Ryptsjerk, Tytsjerk, Earnewâld, Sumar, Eastermar, Noordburgum, Hurdegaryp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente