Warmtepomp Wierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wierum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wierum.
warmtepomp-installateur-9141

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verwarmen en koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9141
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wierum

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wierum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Wierum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met onze vergelijker ontdek jij in een zeer korte periode erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9141).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je actuele aanbevelingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wierum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €265,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.200 en €12.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.450 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Wierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wierum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is er vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2000. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23900Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€17200 – €20100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5250 – €6075Verwarmen en koelen
Lucht-water€4950 – €6250Ruimte subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €6150Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wierum gebruikt plusminus 1490 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €230 tot €305. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €175 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€730
Buitenlucht2775kWh€496€234
Bodemwarmte1750kWh€350€380
Hybride1325 kWh + 550 M3€533€197

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Wierum?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de erkende groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wierum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot maar liefst €1900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wierum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2375.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 039HL33 KW€5100,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E-AC 201.D109 KW€2200,-
GallettiLCX 091HL69 KW€8200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een optimale leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Wierum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!