Warmtepomp Niawier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Niawier? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene factoren. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Niawier.
warmtepomp-installateur-9138

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode9138
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Niawier

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Er zijn verscheidene onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Niawier kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Niawier? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels warmtepomprevolutie.nl bekijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9138).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Onderstaand check jij waardevolle gegevens met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Niawier kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.100 en €12.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.150 en €5.725 bij een verwarmingsmonteur uit Niawier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-niawier

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Dankzij de hoge subsidie geniet jij van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €1900. De eindfactuur wordt bepaald door specifieke aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25800Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14700 – €23800Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €7000Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4350 – €7050Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €5900Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Niawier verbruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €255 tot €300. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€729
Buitenlucht2625kWh€488€241
Bodemwarmte1950kWh€343€386
Hybride1325 kWh + 375 M3€525€204

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Niawier?

Niet alle woningen zijn even interessant. We noemen enkele van deze voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Dongeradeel. Kort gezegd een tijdelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Niawier. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en kunnen oplopen tot €2450. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Niawier (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€275, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMCW 031HL27 KW€4500,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D108 KW€2100,-
GallettiLCX 082HL54 KW€6700,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Niawier aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!