Warmtepomp Wetsens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Wetsens? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei facetten. Op onze website tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Wetsens.
warmtepomp-installateur-9122

 • Goed voor het milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9122
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wetsens

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn velerlei toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wetsens kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wetsens? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk jij waardevolle leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9122).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische gegevens met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Wetsens kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €22.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.650 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Wetsens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wetsens

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert veel lagere gaskosten. Aan de hand van de huidige subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €7100. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2300. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. meerdere aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23900Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€16600 – €20200Ook koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €7125Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €6800Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €6200Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wetsens verbruikt ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schommelt tussen €260 tot €370. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€718
Buitenlucht2700kWh€488€230
Bodemwarmte2050kWh€345€373
Hybride1375 kWh + 425 M3€524€194

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wetsens?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Dongeradeel. Het betreft een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wetsens. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €3850. Onderzoek doen naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wetsens (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf grofweg €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMCW 007HSM6 KW€2800,-
VencoPerformo-AE H 5535 KW€4650,-
GallettiMPEDT061H38 KW€4800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wetsens aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie leidt tot een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!