Warmtepomp Oostrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Oostrum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €170,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan diverse zaken. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Oostrum.
warmtepomp-installateur-9125

 • Duurzame investering
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9125
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oostrum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oostrum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Oostrum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Aan de hand van onze tool bekijk je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9125).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf check je accurate adviezen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oostrum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €325,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.000 en €15.600. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.350 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Oostrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oostrum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Met behulp van de huidige subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6800. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23000Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17500 – €22900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4350 – €6750Werkt ook als een airco
Lucht-water€5000 – €6275Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2650 – €5600Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oostrum verbruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €210 tot €300. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€721
Buitenlucht2650kWh€469€252
Bodemwarmte2050kWh€324€397
Hybride1325 kWh + 550 M3€505€216

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oostrum?

Niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren verschillende eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Dongeradeel. Het is een speciaal soort lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oostrum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot wel €1550. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oostrum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1600.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij ong. €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiMCW 007HL6 KW€2800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D065 KW€1800,-
GallettiLCX 062HS45 KW€5800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Oostrum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!