Warmtepomp Morra

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Morra? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een relatief goedkope en duurzame manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Morra.
warmtepomp-installateur-9135

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9135
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Morra

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden verschillende versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Morra kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Morra? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina vergelijk jij in enkele stappen installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9135).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij onttrekt energie uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Verderop lees je veelzijdige informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Morra kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €170,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.500 en €22.900. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft relevante pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.800 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Morra (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-morra

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. ISDE subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3500. De eindfactuur hangt af van specifieke variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23800Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€16800 – €20700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4650 – €7475Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3500 – €6900Kan ook koelen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €5600Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Morra gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €215 tot €330. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €130 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€726
Buitenlucht2400kWh€508€218
Bodemwarmte2100kWh€363€363
Hybride1400 kWh + 400 M3€545€182

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Morra?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een aantalmitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Morra. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €3650. Nieuwsgierig naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Morra (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) krijg je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze circa €1725.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMCW 020HL18 KW€3600,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D1611 KW€2400,-
GallettiLCX 052HL36 KW€4900,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje tref je een handig stappenplan van de warmteservice Morra aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!