Warmtepomp Anjum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Anjum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €200,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Anjum.
warmtepomp-installateur-9133

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan het huis ook koelen
 • Toekomstbestendig
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9133
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Anjum

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met fors wat onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Anjum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt het huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Anjum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van warmtepomprevolutie.nl vind jij in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9133).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop doorzoek jij veelzijdige details met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Anjum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €170,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €15.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Anjum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-anjum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6500. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2200. De factuur wordt bepaald door meerdere onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €27900Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€17500 – €21900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3600 – €6550Relatief lage investering
Lucht-water€4450 – €6425goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2100 – €5200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Anjum verbruikt om en nabij 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing vinden we terug tussen de €265 tot €400. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €150 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1200m3€724
Buitenlucht2750kWh€492€232
Bodemwarmte1975kWh€348€376
Hybride1325 kWh + 425 M3€529€195

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Anjum?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan hebben we de interessante groene lening via de gemeente Dongeradeel. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.dongeradeel.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Anjum. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €875 tot gemiddeld €2900. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Anjum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze circa €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf plusminus €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiMCW 015HL13 KW€3100,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E 201.D109 KW€2200,-
GallettiLCX 092HS68 KW€8100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Anjum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!