Warmtepomp Dokkum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Dokkum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse variabelen. In het volgende kopje lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Dokkum.
warmtepomp-installateur-9101

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9101
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dokkum

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat velerlei systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dokkum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Dokkum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker lees jij eenvoudig (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9101).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand lees jij omvangrijke adviezen over alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Dokkum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €11.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.700 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Dokkum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dokkum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €6000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke investering kan men berekenen met specifieke zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24300Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€13400 – €23100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5150 – €6125Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5150 – €6500Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €6650Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Dokkum gebruikt circa 1490 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €240 tot €390. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €135 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€707
Buitenlucht2750kWh€488€219
Bodemwarmte1775kWh€346€361
Hybride1550 kWh + 500 M3€523€184

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Dokkum?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dongeradeel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval is er een optie voor de interessante groene lening via de gemeente Dongeradeel. Het betreft een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Dokkum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €600 en kunnen oplopen tot €1800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dokkum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2100.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMCW 007HS6 KW€2800,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 + VWW 11/4 SI (0010016683)12 KW€3000,-
GallettiMPED024H19 KW€3050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dokkum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis verloren gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie draait uit op een optimaal wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!