Warmtepomp Metslawier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Metslawier? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €300,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal elementen. In het volgende kopje lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Metslawier.
warmtepomp-installateur-9123

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Je woning van het gas af
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9123
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Metslawier

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er zijn verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Metslawier kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Metslawier? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met deze website doorzoek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9123).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare info over actuele warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Metslawier kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.900 en €16.200. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft weer individuele eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw moderne gasketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Metslawier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-metslawier

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van ISDE subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6000. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3200. De factuur wordt berekend door specifieke onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27100Veel besparen, dure installatie
Water-water€13200 – €22500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4400 – €7450Zeer betaalbaar
Lucht-water€4000 – €6425Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2700 – €6900Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Metslawier gebruikt plusminus 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing fluctueert tussen de €215 tot €380. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €165 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€719
Buitenlucht2350kWh€496€223
Bodemwarmte1700kWh€352€367
Hybride1575 kWh + 550 M3€532€187

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Metslawier?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Dongeradeel. Het is een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.dongeradeel.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Metslawier. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot gemiddeld €2850. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Metslawier (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2125.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMCW 010HSM9 KW€2800,-
VencoPICO GS HF 3044 KW€6200,-
GallettiMPEDT069H43 KW€5300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Metslawier aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!