Warmtepomp Paesens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Paesens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame wijze voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene aspecten. Verderop check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Paesens.
warmtepomp-installateur-9136

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9136
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Paesens

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit allerlei toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Paesens heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Paesens? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9136).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Bijgaand ontdek je toepasbare raadgeving over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Paesens kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €18.400. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Paesens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-paesens

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op flink lagere energiekosten. Via interessante subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2200. Het prijskaartje wordt mede bepaald door verschillende facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25100Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16000 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4050 – €7375Werkt ook als een airco
Lucht-water€3650 – €6150Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€3000 – €5250Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Paesens consumeert circa 1490 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €205 tot €335. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €130 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€727
Buitenlucht2350kWh€473€254
Bodemwarmte1675kWh€327€400
Hybride1350 kWh + 350 M3€509€218

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Paesens?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn enkele randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dongeradeel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, doorgaans is er de ISDE-subsidie Paesens. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies variëren van €725 tot gemiddeld €3100. Interesse naar de maximale subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Paesens (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1600.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMCW 022HL19 KW€3700,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D065 KW€1800,-
GallettiLCX 062HL43 KW€5600,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Paesens aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!